Портал  Общественного  Транспорта  Украины                                        Портал  Громадського     Транспорту  України

Главная | | Регистрация | Вход
Четвер, 25.04.2024, 22:49
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Фотофакти
У Павлограді з'явилась нова модель Рути. У Павлограді з'явилась нова модель Рути
Форма входа
Календарь
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Просмотры
Главная » 2011 » Листопад » 20 » Чернівці: німецькі автобуси витісняють тролейбуси
01:45
Чернівці: німецькі автобуси витісняють тролейбуси
  Чернівцями на автобусному маршруті №34 "завод Гравітон – гіпермаркет "Караван" почали курсувати дві пробні автобуси –"Мерседеси", повідомляє vidido.ua. Комфортабельні автобуси великої пасажиромісткості (на 116 місць) марки "Мерседес 0405" запустили в експлуатацію тимчасово на три місяці. У прес-центрі міської ради повідомили, що протягом цього часу вивчатимуть соціально-економічну доцільність нових автобусів у Чернівцях.

Ще два "Мерседеси" курсуватимуть тролейбусним маршрутом №5 (вул. Південно–Кільцева – вул Калинівська).
 
За словами директора центру пасажирських перевезень Ігоря Кожуленка, автобуси великої пасажиромісткості вирішать проблему перевезення у години пік. Адже є маршрути, на яких у час, коли люди добираються на роботу, в маршрутках "Богдан" та ПАЗ мало місця.

– Якщо тестування покаже позитивний результат, зобов'язуватимемо перевізників замінити маршрутки на автобуси більшої пасажиромісткості, – каже І. Кожуленко. – Замінювати всі маршрутки не потрібно, лише кілька, які їхатимуть в години пік. Актуальна ця проблема для маршрутів №9, 11, 12.

Що ж до інших двох автобусів, то їх запустять на маршрут №5, оскільки у місті немає достатньо тролейбусів. Тролейбусний парк застарів, декотрі машини вже давно відпрацювали свій ресурс.

Однак проїзд у нових автобусах вартує 2,5 гривні (!). І зауважимо, що в них немає пільгових місць.

– Кількість тролейбусів на маршруті №5 не зменшиться, – коментує директор Чернівецького тролейбусного управління Іван Іванічек. – Це дуже довгий маршрут, тому інтервал руху дуже великий. На ньому курсує 19 тролейбусів. Автобуси запускають для того, аби пасажир міг обрати, чим йому зручніше їхати.
Німці займатимуться перевезенням у Чернівцях

На перший погляд здається, усе добре. Місто отримало безкоштовно з Німеччини чотири автобуси у доброму стані. Однак виникає запитання, звідки така щедрість у німців до чернівчан?

Як з'ясувалося, не все так просто. Нині на час експерименту автобуси з Німеччини утримують на базі ЧТУ. А тим часом, виготовляють документи для заснування спільного українсько-німецького транспортного підприємства, яке буде займатися перевезенням у Чернівцях. Подейкують, що міська рада хоче сконцентрувати все автобусне перевезення у Чернівцях в одних руках. Натомість, кажуть, нібито німці запропонують міськраді 20 дешевих австрійських тролейбусів, які були у використанні. Спокуса так сподобалася керівництву міста, що вони дозволили німцям працювати навіть на тролейбусному маршруті.

Та у чернівчан закрадається думка, чи не зникне з міста екологічно чистий електротранспорт, який уже впродовж кількох років не оновлюють, а натомість, містом курсуватимуть великі дорогі німецькі автобуси на бензині. Проїзд у яких, до речі, пільговики (у тім числі - пенсіонери) мають оплачувати на рівні з усіма.

Просмотров: 1325 | Добавил: Trofimoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Нове на сайті/NEW
ОНОВЛЕННЯ НА САЙТІ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ МІСЬКИЙ ТРАНСПОРТ м. БРОВАРИ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ АВТОБУСНІ МАРШРУТИ м. КРЕМЕНЧУК!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ Чернівецькі автобуси!
  • Відео
    - -
    Друзья сайта
  • Пассажирский транспорт Севастополя
  • Официальный сайт транспортной компании ОАО "Севертранс" (г.Одесса)
  • Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн Портал общественного транспорта Украины, Портал громадського транспорту України, Public transport in Ukraine Кам'янець-Подільське комунальне підприємство КОМУНТРАНССЕРВІС, Каменец-Подольское коммунальное предприятие КОММУНТРАНССЕРВИС, KOMUNTRANSSERVICE Львівський Електротранспорт Городской транспорт Новочеркасска Хмельницьке комунальне підприємство Хмельницькелектротранс Сайт о транспортной жизни Луганска. Детальная информация о трамвае: маршруты, схемы движения, расписания, информация о подвижном составе и многое другое.
    Транспорт Харькова
    Новини Полтавщини

    Pavel Trofimoff © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz