Портал  Общественного  Транспорта  Украины                                        Портал  Громадського     Транспорту  України

Главная | | Регистрация | Вход
П`ятниця, 26.04.2024, 21:12
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Фотофакти
У Павлограді з'явилась нова модель Рути. У Павлограді з'явилась нова модель Рути
Форма входа
Календарь
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Просмотры
Главная » 2012 » Жовтень » 25 » Київ: урочисто відкрили нову станцію київського метрополітену «Іподром».
17:37
Київ: урочисто відкрили нову станцію київського метрополітену «Іподром».
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та голова КМДА Олександр Попов урочисто відкрили нову станцію київського метрополітену «Іподром» Куренівсько-Червоноармійської лінії. Станція розташована вздовж проспекту академіка Глушкова, навпроти примикання вулиці Василя Касіяна.

«Мені надзвичайно приємно, що у такі стислі терміни метробудівці збудували таку гарну сучасну станцію. За два роки – це вже п’ята станція. Таких темпів будівництва метро не було навіть за радянських часів», – сказав Микола Азаров.

Він підкреслив, що за кілька місяців буде відкрито станцію метро «Теремки» – кінцеву станцію Куренівсько-Червоноармійської лінії, після чого метробудівці зосередяться на будівництві підземки на Троєщину.

Прем’єр-міністр також ознайомився з новим сучасним поїздом метро виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

«Надзвичайно важливо, що ми отримали поїзд метро вітчизняного виробництва. Поїзд Крюківського вагонобудівного заводу на 30% споживає електроенергії менше і на 20% більший від вагонів, які використовуються сьогодні», – сказав Микола Азаров.

Він висловив упевненість, що з часом вагони метро будуть замінені на нові вітчизняного виробництва.

Як зауважив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, будівництво станції в такі стислі терміни стало можливим саме завдяки підтримці Уряду та сталому фінансуванні. Адже генеральний підрядник ПАТ «Київметробуд» розпочав будівництво дільниці в лютому 2012 року. Метробудівці працювали в цілодобовому режимі без вихідних днів на всій дільниці.

«Станцію побудували дуже швидко, однак якість робіт при цьому дуже висока. Особисто мені ця станція видається чи не найкрасивішою у Києві», – зазначив Олександр Попов та наголосив, що станцію «Теремки» цієї ж лінії відкриють у наступному 2013 році.

Нагадаємо, що спорудження станції відбувалося відкритим способом, в складних умовах через високий рівень ґрунтових вод. Станція має два вестибюлі, які зв’язані з платформою сходами, та балкон над першою колією з двома ліфтами. Виходи з підземних переходів та станції виконано з урахуванням державної програми «Безбар’єрний простір». Загалом для пасажирів з особливими потребами встановлено 5 спеціальних ліфтів виробництва «Отіс», звукові інформатори напрямків руху, рельєфні обмежувачі на платформі станції та контрастно пофарбовані перша і остання сходинки.

Для спорудження перегінних тунелів застосовувались тунелепрохідницькі механізовані комплекси з ґрунтовим привантаженням забою фірм «Wirht» та «Herrenkneсht», що дало змогу відмовитись від спорудження перегінних тунелів відкритим способом та дозволило побудувати тунелі в максимально стислі терміни, зберегти переважну кількість зелених насаджень, магістральних інженерних мереж та комунікацій, уникнути перекриття проїжджої частини однієї з основних транспортних артерій південної частини міста – проспекту академіка Глушкова. Для оздоблення станційних комплексів застосовувались різноманітні оздоблювальні матеріали – граніт, мармур, керамічна плитка та інші.

Введення в експлуатацію станції «Іподром» значно поліпшить транспортне обслуговування мешканців Голосіївського району та гостей Києва, вирішить ряд соціальних питань району і створить 70 нових робочих місць.
Просмотров: 1038 | Добавил: Trofimoff | Теги: київ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Нове на сайті/NEW
ОНОВЛЕННЯ НА САЙТІ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ МІСЬКИЙ ТРАНСПОРТ м. БРОВАРИ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ АВТОБУСНІ МАРШРУТИ м. КРЕМЕНЧУК!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ Чернівецькі автобуси!
  • Відео
    - -
    Друзья сайта
  • Пассажирский транспорт Севастополя
  • Официальный сайт транспортной компании ОАО "Севертранс" (г.Одесса)
  • Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн Портал общественного транспорта Украины, Портал громадського транспорту України, Public transport in Ukraine Кам'янець-Подільське комунальне підприємство КОМУНТРАНССЕРВІС, Каменец-Подольское коммунальное предприятие КОММУНТРАНССЕРВИС, KOMUNTRANSSERVICE Львівський Електротранспорт Городской транспорт Новочеркасска Хмельницьке комунальне підприємство Хмельницькелектротранс Сайт о транспортной жизни Луганска. Детальная информация о трамвае: маршруты, схемы движения, расписания, информация о подвижном составе и многое другое.
    Транспорт Харькова
    Новини Полтавщини

    Pavel Trofimoff © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz