Портал  Общественного  Транспорта  Украины                                        Портал  Громадського     Транспорту  України

Главная | | Регистрация | Вход
П`ятниця, 26.04.2024, 07:07
Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Фотофакти
У Павлограді з'явилась нова модель Рути. У Павлограді з'явилась нова модель Рути
Форма входа
Календарь
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Просмотры
Главная » 2012 » Жовтень » 25 » Київ: на Троєщині відкрили швидкісний трамвай.
17:34
Київ: на Троєщині відкрили швидкісний трамвай.
Прем’єр-міністр України Микола Азаров та голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов ознайомилися з реконструкцією та добудовою швидкісної трамвайної лінії на житловому масиві Троєщина від вул. Милославської до пересадочного вузла на Міську кільцеву електричку.

«Ми витратили десять хвилин для того, щоб доїхати від цієї станції до пересадки на лінію кільцевої електрички. Мешканці Троєщини отримали зручний вихід до кільцевої електрички та у центр міста», – сказав Микола Азаров.

Він підкреслив, що Уряд і столична влада працюють зараз над тим, аби збільшити кількість рухомого складу міської електрички та максимально зменшити інтервали руху. Це має значно спростити маршрут мешканців Троєщини, які працюють в інших районах столиці.

Трамвайна лінія відкриється для пасажирів уже о 6-й годині ранку 25 жовтня. Проїзд у трамваї буде безкоштовним до кінця місяця. А вже з 1 листопада мешканці Троєщини зможуть діставатися правобережної частини Києва, користуючись комбінованим квитком, вартість якого становитиме 2 гривні. Квиток можна буде використовувати для проїзду власне у трамваї (прокомпостирувавши його з однієї сторони), а потім і у міській електричці (прокомпостирувавши з іншої сторони). Особливістю нового комбі-квитка є те, що його повторне використання у турнікетах неможливе.

Як зазначив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, комбінований квиток не лише зручний у використанні, а й дозволяє пасажирам економити, адже його вартість на 1,2 гривні дешевша, ніж вартість квитків на трамвай та на електричку, придбаних окремо.

Загалом, за словами Олександра Попова, запуск швидкісного трамваю дозволить частково вирішити проблему транспортного сполучення мешканців Троєщини на час, поки будується метро.

«На час, поки ми зводитимемо метро на Троєщину, трамвай з пересадкою на кільцеву електричку візьме на себе основне навантаження пасажирських перевезень на житловому масиві. Цей проект допоможе скоротити час, який кияни проводять у транспорті, дістаючись своїх місць роботи або домівки», – зазначив Олександр Попов.

Нагадаємо, що у міжпіковий час, коли кільцева електричка не працюватиме, рух швидкісного трамвая буде організовано від станції «Милославська» до «Генерала Ватутіна», де пасажири зможуть скористатися послугами спеціального нового тролейбусного маршруту №28 прискореного режиму руху. Він курсуватиме до залізничної станції «Зеніт» через станцію метро «Петрівка». Середній рух інтервалу тролейбусів складатиме 5 хвилин.

Зазначимо, що пасажири зможуть діставатися кільцевої електрички двома маршрутами: швидкісним №4 (ст. «Милославська» – залізнична платформа «Троєщина-2») та трамваєм №5 (ст. «Вул. О. Сабурова» – залізнична платформа «Троєщина-2»). Підкреслимо, що на маршруті №4 оплата проїзду здійснюватиметься за допомогою встановлених на станціях турнікетів, а на маршруті №5 – електронних компостерів у салонах трамваїв.

На обох маршрутах працюватиме 15 трамваїв: 10 нових односкладових та 5 двоскладових, які капітально відремонтовані. Інтервал руху на маршруті №4 складатиме близько 4 хвилин, а на маршруті №5 – 12 хвилин.

Рухомий склад, який працюватиме на цьому маршруті, вироблений у Києві.

Довідково.

У ході реконструкції з добудовою швидкісного трамвая облаштовано дві нові станції та відновлено 5 існуючих. Побудовано естакаду, відрізок колії від просп. Генерала Ватутіна до залізничної станції, встановлено контактну мережу, зведено мережі зовнішнього освітлення. Також реконструйовано ділянку трамвайної лінії від вул. Милославської до просп. Генерала Ватутіна, зовнішнє освітлення на ній, відновлено енергозабезпечення. Побудовано посадочні платформи «Милославська», «Т.Драйзера», «Каштанова», «Генерала Ватутіна» з навісами, павільйонами кас та охорони.

Для зменшення шуму і вібрації в колійних конструкціях застосовуються шумовібропоглинаючі прокладки. Вздовж всієї трамвайної лінії передбачається шумозахисний екран з обох боків трамвайної лінії. Він виконаний з шумозахисних залізобетонних панелей.

У подальшому планується облаштувати надземні пішохідні переходи у місцях, найбільш популярних серед місцевого населення для їхньої зручності та безпеки.

Реконструкцію і добудову трамвайної лінії на житловий масив Троєщина було розпочато 21 листопада 2011 року.

Кошторисна вартість проекту склала 245,7млн. грн.
Просмотров: 1188 | Добавил: Trofimoff | Теги: київ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Нове на сайті/NEW
ОНОВЛЕННЯ НА САЙТІ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ МІСЬКИЙ ТРАНСПОРТ м. БРОВАРИ!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ АВТОБУСНІ МАРШРУТИ м. КРЕМЕНЧУК!
  • ДОДАНО РОЗДІЛ Чернівецькі автобуси!
  • Відео
    - -
    Друзья сайта
  • Пассажирский транспорт Севастополя
  • Официальный сайт транспортной компании ОАО "Севертранс" (г.Одесса)
  • Кам'янець-Подільський Онлайн, Каменец-Подольский Онлайн Портал общественного транспорта Украины, Портал громадського транспорту України, Public transport in Ukraine Кам'янець-Подільське комунальне підприємство КОМУНТРАНССЕРВІС, Каменец-Подольское коммунальное предприятие КОММУНТРАНССЕРВИС, KOMUNTRANSSERVICE Львівський Електротранспорт Городской транспорт Новочеркасска Хмельницьке комунальне підприємство Хмельницькелектротранс Сайт о транспортной жизни Луганска. Детальная информация о трамвае: маршруты, схемы движения, расписания, информация о подвижном составе и многое другое.
    Транспорт Харькова
    Новини Полтавщини

    Pavel Trofimoff © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz